• Hem
 • Tjänster
 • Marknadsföring

 

 

Kundsupport

ChatBot

Marknads­föring

Kundsupport

ChatBot

Marknads­föring

Marknads­föring med Messenger

Det nya sättet att göra affärer och skapa goda relationer med dina kunder!

Kommunikation via Messenger (och liknande applikationer) växer så det knakar. Messenger används mellan familjemedlemmar och vänner men ökar även i kommunikationen med företag. Om du inte redan gjort det är det dags att upptäcka hur Messenger kan hjälpa dig i din verksamhet.

Fler använder Messenger för att kommunicera med företag:

61%

av befolkningen i England har under de senaste 3 månaderna (2018-10) använt Messenger för att kommunicera med ett företag.

Källa öpnas i nytt fönster.

53%

föredrar att köpa varor eller tjänster hos ett företag som kommunicerar via Messenger.

50%

Drygt 50%
anser att Messenger är det moderna sättet att kommunicera med företag.

Källa öpnas i nytt fönster.

Kortfattat om möjligheter för ditt företag med Messenger

Kundtjänst med Messenger

Kan integreras som en ”widget” på företagets webbplats och kan användas för LiveChat men även för att automatiskt svara på vanliga frågor. Samtidigt kan användarna segmenteras och ”taggas” med intressen etc. Det här spar tid och resurser men ger även insikter för framtida kampanjer.

Chatbot med Messenger

En bot är en ”robot” eller en programmering som är designad för att simulera en mänsklig konversation. Den har naturligtvis sina begränsningar, så vid behov ska användaren kunna välja att prata med en riktig person. Bara fantasin sätter gränser för hur en bot kan hjälpa, vägleda, filtrera och samla in information.

Marknadsföring med Messenger

När någon skickar ett meddelande till ditt företag via Messenger läggs de automatiskt till din ”subscriber list” där de segmenteras. Det innebär att du sen kan skicka skräddarsytt innehåll, sälja produkter eller tjänster, be om feedback och generera leads med mera – allt via Messenger. Det kan liknas vid nyhetsbrev via email men skillnaden är att både öppningsfrekvens och klickfrekvens är betydligt högre för Messenger än för email.

Jämförande undersökning

Här är Hubspots resultat när de gjorde en jämförande undersökning.
Frekvens
Öppnings­frekvens
Klick­frekvens
Messenger
80%


13%

Email
33%


2,1%

Skillnad
242%


619%

Varför ska man ha en Chatbot?

 • Tillgänglig 24/7
 • Kan generera leads
 • Kan samla information och segmentera leads
 • Avlastar personalen
 • Flexibel, kan skräddarsys för olika behov och branscher
 • Ökar kundnöjdheten
 • Kostnadseffektiv
 • Outtröttlig (en bot blir inte uttråkad av repititiva sysslor på samma sätt som den vanliga personalen kan bli 😊)
 • Kan fungera som rådgivare och assistent åt kunder

Vad behövs för att komma igång?

 • En Facebooksida för ditt företag eller organisation
 • Ett PRO-konto hos ManyChat (som är plattformen där din bot "bor" och kan jämföras med ett webbhotell för din webbplats). Det finns även en gratis-plan, men för avancerade funktioner krävs PRO.
 • Vi hjälper dig att komma igång och även löpande! Kontakta oss så att vi kan diskutera och lägga upp en plan utifrån dina behov.

Vad kostar det?

Vi kan göra ett skräddarsytt upplägg utifrån dina behov och önskemål eller så kan du välja ett färdigt paket. En bot kan vara enkel med några få meddelanden och knappval men den kan också vara komplex med olika integrationer som tex AI (Artificial Intelligence) och NLP (Natural Language Processing) med mera.

Tjänsten innebär att du betalar en engångskostnad för att vi skapar din bot och aktiverar den på er Facebooksida och på din webbplats (om du valt detta). Därefter betalar du ett månadsabonnemang som möjliggör fortsatt stöd, support och hjälp med utveckling av din bot och din Messenger marketing (kampanjer) samt eventuell AI-träning och integration med andra plattformar.

Disclaimer:
Att vara i framkant med teknik har både för- och nackdelar. Messenger’s funktioner kan påverkas av tekniska problem eller ändringar hos Facebook och andra relaterade plattformar vilket ligger utaför vår kontroll. Men vi kan garantera att vi alltid kommer att göra vårt bästa.

Vad tycker kunderna om formfranska?

Wise Woman logotyp och grafisk profil

  Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

formfranska: Hemsidor, Grafisk formgivning

formfranska, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Maila!

Innehar F-skatt.
Ledamot i Joomlaföreningen Sverige

Copyright © 2007 - 2019 . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.