• Hem
 • Tjänster
 • Marknadsföring
Bild: Marknadsföring med Messenger

Marknadsföring med Messenger

 

Det nya sättet att göra affärer och skapa goda relationer med dina kunder!

Kommunikation via Messenger (och liknande applikationer) växer så det knakar. Messenger används mellan familjemedlemmar och vänner men ökar även i kommunikationen med företag. Om du inte redan gjort det är det dags att upptäcka hur Messenger kan hjälpa dig i din verksamhet.

Fler använder Messenger för att kommunicera med företag:

61%

av befolkningen i England har under de senaste 3 månaderna (2018-10) använt Messenger för att kommunicera med ett företag.

53%

föredrar att köpa varor eller tjänster hos ett företag som kommunicerar via Messenger.

Drygt 50%

anser att Messenger är det moderna sättet att kommunicera med företag.

Källa öpnas i nytt fönster.

Kortfattat om möjligheter för ditt företag med Messenger

Kundtjänst med Messenger

Kan integreras som en ”widget” på företagets webbplats och kan användas för LiveChat men även för att automatiskt svara på vanliga frågor. Samtidigt kan användarna segmenteras och ”taggas” med intressen etc. Det här spar tid och resurser men ger även insikter för framtida kampanjer.

Chatbot med Messenger

En bot är en ”robot” eller en programmering som är designad för att simulera en mänsklig konversation. Den har naturligtvis sina begränsningar, så vid behov ska användaren kunna välja att prata med en riktig person. Bara fantasin sätter gränser för hur en bot kan hjälpa, vägleda, filtrera och samla in information.

Marknadsföring med Messenger

När någon skickar ett meddelande till ditt företag via Messenger läggs de automatiskt till din ”subscriber list”. Det innebär att du sen kan skicka skräddarsytt innehåll, sälja produkter eller tjänster, be om feedback och generera leads med mera – allt via Messenger. Det kan liknas vid nyhetsbrev via email men skillnaden är att både öppningsfrekvens och klickfrekvens är betydligt högre för Messenger än för email.

Här är Hubspots resultat när de gjorde en jämförande undersökning

  Messenger Email Skillnad i procent
Öppningsfrekvens 80% 33% 242%
Klickfrekvens 13% 2,1% 619%

Varför ska man ha en Chatbot?

 • Tillgänglig 24/7
 • Kan generera leads
 • Kan samla information och segmentera leads
 • Avlastar personalen
 • Flexibel, kan skräddarsys för olika behov och branscher
 • Ökar kundnöjdheten
 • Kostnadseffektiv
 • Outtröttlig (en bot blir inte uttråkad av repititiva sysslor på samma sätt som den vanliga personalen kan bli 😊)
 • Kan fungera som rådgivare och assistent åt kunder

Vad behövs för att komma igång?

 1. En Facebooksida för ditt företag eller organisation
 2. Ett konto hos ManyChat (som är plattformen där din bot "bor" och kan jämföras med ett webbhotell för din webbplats)
 3. Vi hjälper dig att komma igång och även löpande! Kontakta oss så att vi kan diskutera och lägga upp en plan utifrån dina behov.

Vad kostar det?

Vi kan göra ett skräddarsytt upplägg utifrån dina behov och önskemål eller så kan du välja ett färdigt paket. En bot kan vara enkel med några få meddelanden och knappval men den kan också vara komplex med olika integrationer som tex AI (Artificial Intelligence) och NLP (Natural Language Processing) med mera.

Tjänsten innebär att du betalar en engångskostnad för att vi skapar din bot och aktiverar den både på Facebook och på din webbplats. Därefter kan du välja ett månadsabonnemang som möjliggör fortsatt stöd, support och hjälp med utveckling av din bot och din Messenger marketing (kampanjer) samt eventuell AI-träning och integration med andra plattformar.

Berätta om ditt projekt!

 

Disclaimer:

Att vara i framkant med teknik har både för- och nackdelar. Messenger’s funktioner kan påverkas av tekniska problem eller ändringar hos alla inblandade plattformar vilket ligger utaför vår kontroll. Men vi kan garantera att vi alltid kommer att göra vårt bästa.

Fysiska butiker: Bonusprogram

Fysiska butiker: Bonusprogram

Passar alla verksamheter som har en fysisk lokal. Tex café, frisör, hotell etc.

Låt dina kunder och dig själv slippa de gamla klippkorten!

Nu kan varje kund ha ditt Bonusprogram i mobilen utan att ens behöva installera en särskild app!

Bonusprogrammet fungerar med Facebook Messenger som är den mest använda messenger appen i Europa och Sverige.

Hur fungerar Bonusprogram i Messenger för dina kunder?

I samband med transaktionen i kassan skannar kunden en Messenger-kod som vi gjort åt dig. Kunden använder sin mobiltelefon med sin Messenger app. Första gången kunden skannar koden och ”startar konversationen” i Messenger blir han/hon automatiskt medlem i Bonusprogrammet. Varje gång kunder återkommer och skannar koden accumuleras poängen i Bonusprogrammet tills kunden har nått målet (tex 10 poäng eller annat antal som du bestämt). När målet är uppnått får kunden automatiskt ett meddelande som han/hon kan visa i kassan för att lösa in sin belöning.

Hur fungerar Bonusprogram i Messenger för din personal?

Personalen förvarar er Messenger-kod vid kassan för enkel åtkomst. Det kan vara en utskrift av koden eller en iPad där man kan visa koden så att kunden kan skanna den. Vid varje transaktion som ska kvalificera kunden för poäng låter man kunden skanna koden.

Hur fungerar Bonusprogram i Messenger i verksamheten?

Innan vi gör ditt Bonusprogram bör du bestämma ett system för poäng och belöningar som du vill använda. Exempel kan vara: Kunden får 1 poäng för varje spenderad hundralapp eller mer traditionellt, 1 poäng för varje inköpt kopp kaffe. Belöningen kan sen vara 50% rabatt på nästa köp som kunden gör eller en gratis kopp kaffe. Bara din fantasi sätter gränser.

Automatiska meddelanden (sekvenser)

Utöver funktionen med bonuspoäng kan man också välja att skicka ut automatiska ”meddelandesekvenser”. Man kan då välja att om kunden inte varit aktiv (skannat koden i butiken) under tex 7 dagar, så skickas ett meddelande för att locka kunden till ett nytt besök. Dessa meddelanden kan också användas för att succesivt samla in information om kunden och för att låta kunden ge Bonusprogrammet till vänner och kollegor!

Passa på att vara bland de första!

Än så länge är det inte så många som har det här relativt nya marknadsföringsverktyget. Passa på att komma igång nu!

Välj din plan!

Faktureras för 6 eller 12 månader i förskottStartavgift: 3 800 krKan sägas upp närsomhelst Installation av bot Välkomstmeddelande Standardsvar Bonusprogram (flow) Messenger-kod Auto-meddelanden (sekvenser) Grafik till Bonusprogrammet AI-koppling & AI-träning

Läs mer: Fysiska butiker: Bonusprogram

Vad tycker kunderna om formfranska?

Perifrasen, logotyp

  Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse. Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby

Support

Här får du hjälp med din chatbot, din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

formfranska: Hemsidor, Grafisk formgivning

formfranska, Århusgatan 235, 164 45 Kista
08-41 00 11 56   Maila!

Innehar F-skatt.
Ledamot i Joomlaföreningen Sverige

Copyright © 2007 - 2018 . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.