Varumärkes­plattform - Brand platform

En varumärkesplattform hjälper er uppnå en medveten och sammanhållen varumärkeshantering.

Varumärkesplattformens syfte är att beskriva

  • "Vem" ni (varumärket) är - identitet
  • Vad ni (varumärket) gör och hur ni gör det annorlunda (bättre) - position
  • Vad ni (varumärket) står för, verkar för och vill uppnå - mission & vision

Den är grunden för allt ni (varumärket) erbjuder och vad ni lovar kunden och hur ni kan visa att ni kan göra detta på ett trovärdigt sätt.

Varumärkes­plattformen - en kompass

Varumärkesplattfomen används som en guide eller en kompass i kommunikationen med omvärlden i alla kanaler. Den fungerar som ett stöd för alla medarbetare för att uppnå en tydlig, konsekvent och enhetlig bild av varumärket både internt och externt.

En varumärkesplattfom kan utformas på olika sätt och vara mer eller mindre komplex men innehåller ofta:

Huvudbudskap - Brand concept

Detta är det budskap (concept) som alltid kommuniceras av varumärket och som det alltid ska förknippas med.

Affärsidé - Brand statement

Vem är målgruppen (målgrupperna)? Vad är tjänsten/produkten? Hur är ni annorlunda (bättre) än konkurrenterna? Varför är det trovärdigt (bevis)?

Varumärkeslöfte - Brand promise

Beskriver hur ni uppfyller kundens förväntningar och behov och bygger tillit. Det definierar vad kunderna alltid kan förvänta sig av varumärket.

Målgrupp - Target audience

Vem riktar sig varumärket till i första hand? Vems problem kan er produkt/tjänst lösa?

Positionering - Brand positioning

Vad gör ni och vad skiljer er från konkurrenterna? Vilka associationer ska kunden ha till ditt varumärke i förhållande till konkurrenterna? Inom vilken produkt/tjänstekategori agerar ditt varumärke och vad skiljer det från andra varumärken i samma kategori?

Varumärkesvision - Brand vision

Vad vill varumärket uppnå? Vad är varumärkets mål?

Kärnvärden - Brand character

Vilka adjektiv beskriver bäst varumärket? Hur skulle varumärket beskrivas om det var en person? Vilka ord använder kunderna när de beskriver varumärket i sina omdömen?

Varumärkets röst - Brand voice

Beskriver varumärkets "ton" i kommunikationen. Definierar ton/röst och språkbruk i all kommunikation med omvärlden.

Grafisk identitet/profil - Visual identity, Brand look

Beskriver varumärkets visuella identitet - hur det ser ut. Här gör man ofta en "Style guide" som fungerar som en grafisk manual. Den tas fram i samband med design av logotyp och grafisk profil.

Är du redo att bygga din varumärkes­plattform?

Med din hjälp "upptäcker" vi ditt varumärke och formulerar varumärkesplattformen. Det kan ske via workshops i form av fysiska möten eller via kommunikation på distans.

Logotyp-Varumärke 


Vad tycker kunderna om formfranska?

Magic Wonders, logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.
För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.