Skip to main content

Vad kostar en logotyp?

När det gäller logotyp och eventuellt tillhörande grafisk profil kan kan insats och ambitionsnivå variera enormt.

Därför behöver man på förhand bestämma sig för vilken budget man har för ändamålet och rikta in sig på motsvarande ambitionsnivå.

Rent konkret så kan arbetet med logotyp och grafisk profil ta månader och den grafiska manualen kan vara mer än 50 sidor lång... En logo kan bestå av endast företagsnamnet (typografiskt utformat) eller både företagsnamn och symbol.

Avgör alltså vilken budget som finns för logotyp och grafisk profil först. Vi kan ge prisförslag när vi vet mer om förutsättningar och behov. Ta gärna stöd av frågorna i artikeln “Planera för ny logotyp” och beskriv så utförligt som möjligt.

Med vägledning av din specifikation samt din budget kan vi ge prisförslag som är anpassat för dig. Priser för enbart design av logotyp startar från 11 400 kr exkl moms. Längre ned på den här sidan kan du se prisexempel.

Moment

Moment som ingår i arbetsprocessen och som varierar i omfång beroende på ambitionsnivå är:

 1. Research kund: Studera informationen om företaget, organisationen eller varumärket som ska representeras.
 2. Reserch av industri/marknad: Vem är målgruppen? Vilka är konkurrenterna
 3. Applikation: Finns det några specifika förutsättningar att tänka på vid utformning beroende på specifika användningsområden? Behövs varianter av logotypen?
 4. Idé/koncept: Olika förslag tas fram.
 5. Presentation: Koncept presenteras och du väljer din favorit.
 6. Finslipning: Eventuella detaljändringar utfifrån förslaget du valt.
 7. Färdigställande av original: Originalfiler för förekommande ändamål färdigställs för leverans.

Eventuellt kan processen fortsätta med utveckling av grafisk profil som innehåller typsnitt, färgpalett samt eventuellt kompletterande grafiska element. Då ingår även en Brand guide som fungerar som manual vid tillämpning av den grafiska profilen.

Utforming av diverse trycksaker och marknadsföringsmaterial kan då också utföras.

Priset beror alltså på vilka av ovanstående moment som ska ingå samt tidsåtgång för respektive moment.

Prisexempel exklusive moms.

Från 11 000 kr

Enbart logotyp. Leverans av filer för alla ändamål.

Från 33 000 kr

Logotyp och grafisk profil (typsnitt, färgpalett och eventuellt fler grafiska element) samt Style guide

Vill du ha en logotyp som är unik och som stärker ditt varumärke?

Logotyp-Varumärke 


Vad tycker kunderna?

HumanGuide logo

 Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

Rolf Kenmo, Humankonsult AB
GrosTrade logo

  formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
Wise Woman logo

  Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
Irnell logotyp

  formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
Perifrasen logotyp

  Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
Guide i Psykologiska frågor, logotyp

  Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
Magic Wonders logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
Psykolog Erling Hansen, logotyp

  Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal