Antal färger, tryckteknik, kvalitet och ekonomi

Trycksaker - kvalitet och ekonomi

Kvalitetsmässigt ger Arkoffset det bästa resultatet oavsett antal färger. När det gäller relationen tryckteknik/pris räknar man mycket förenklat med att upplagor under 1 000 ex blir dyrare att trycka i Offset än i Digitalt 4-färgstryck. Här kan man också lägga till att det beror på trycksakens utformning.

Exempel:

  • Upplaga i antalet x med få unika sidor (tex bara fram- & baksida) kan lämpa sig bra för Offsettryck eftersom antalet tryckplåtar/ex blir litet.
  • Upplaga i antalet x med många unika sidor (tex en kundtidning) kan lämpa sig bättre för Digitalt 4-färgstryck eftersom antalet tryckplåtar/ex skulle bli för stort för att vara lönsamt i Offsettryck.
  • Digitalt 4-färgstryck och Arkoffset är vanligast men det finns även andra trycktekniker. Här är ett ställe där du kan läsa mer om olika trycktekniker: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tryckteknik
  • Färger anges normalt så här: 4+4 (4-färgstryck på både fram- och baksida), 4+1 (4-färgstryck på framsidan men bara 1 färg på baksidan), 4+0 (4-färgstryck på framsidan och inget på baksidan).
  • Ytvikt på papper har stor betydelse för hur trycksaken upplevs men också för portokostnaden. Det är så fiffigt ordnat att ett papper som har ytvikten 300 g väger 300 g per m2. Det går alltså utmärkt att räkna ut hur mycket en trycksak kommer att väga.

Räkneformel:

Bredd (m) * höjd (m) * halva sidantalet * ytvikt = trycksakens cirkavikt i gram.

Exempel, Vykort A5 på papper med ytvikt 350 g:

0,210 * 0,148 * 1 * 350 = 10,878 avrundat = 11 g
(1 frimärke: högst 20 g inrikes).

 


Vad tycker kunderna om formfranska?

Magic Wonders, logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.
För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.