Arbetsprocess för logotyp

Vi designar din logo med tillhörande grafisk profil (och visitkort om så önskas) i följande steg:

Underlag & research

 1. Du får gärna ge oss så mycket information om företagets verksamhet som möjligt (samt målgrupp och konkurrenter). Vi får då ett underlag för att komma fram till vad logotypen ska symbolisera, vilken image den ska ge etc. Som stöd får du gärna kika på frågorna i artikeln "Planera för ny logotyp".
 2. Vi gör research om din målgrupp, marknad, industri och konkurrenter samt analyserar informationen om ditt företag, organisation eller varumärke.
 3. Vi fastställer en lista med substantiv som beskriver eller kan förknippas med ditt företag/varumärke och som kan förmedlas av logotypen.

Idé och koncept

 1. Arbetet med idé och koncept startar.
 2. Vi arbetar med mood boards för att komma fram till rätt stil/känsla som logotypen ska förmedla.
 3. Skisser på idéer för enbart symbol/ikon tas fram. Utifrån förslag/koncept vi presenterar för dig kommer vi fram till ett val som vi går vidare med till nästa steg.
 4. Vi går vidare med utvald symbol från föregående steg och gör förslag med symbolen i kombination med text- och färgalternativ.
 5. Utvalt koncept finslipas och vi gör lock-ups enligt era behov (horisontell, vertikal, med och utan tagline etc).
 6. Vi färdigställer originalfiler av logotypen för alla ändamål och levererar till er.

Detaljer i processen kan modifieras beroende på budget och behov.

Som standard levereras följande vad gäller logotyp:

 • eps eller ai-filer för tryck i CMYK och/eller PMS (Detta är vectorfiler som är standard vid tryck. CMYK och PMS är olika färgrymder)
 • svg-fil för web
 • png-fil eller jpg-fil i RGB (Både jpg och png kan användas för web samt i Word, Powerpoint och liknande.)

Grafisk profil

Eventuellt kan processen fortsätta med utveckling av grafisk profil som innehåller typsnitt, färgpalett samt eventuellt kompletterande grafiska element. Då ingår även en "Brand guide" som fungerar som manual vid tillämpning av den grafiska profilen.

Design av diverse trycksaker och marknadsföringsmaterial kan då också utföras.

Har du redan logo och endast behöver visitkort och/eller annat kommunikationsmaterial kan vi naturligtvis också hjälpa dig med en egen design. Vi utgår inte från färdiga mallar utan formger utifrån företagets grafiska profil och dina behov.

Vill du ha en unik logotyp som som stärker ditt varumärke?

Logotyp-Varumärke 


Vad tycker kunderna om formfranska?

Logotyp: Irnell psykologmottagning & konsult

  formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

  Kundportal

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.