Arbetsprocess för logotyp

Vi designar din logo med tillhörande grafisk profil (och visitkort om så önskas) i följande steg:

  1. Du får gärna ge oss så mycket information om företagets verksamhet som möjligt (samt målgrupp och konkurrenter). Vi får då ett underlag för att komma fram till vad logotypen ska symbolisera, vilken image den ska ge etc. Som stöd får du gärna kika på frågorna i artikeln "Planera för ny logotyp".
  2. Vi gör research om din målgrupp, marknad, industri och konkurrenter samt analyserar informationen om ditt företag, organisation eller varumärke.
  3. Arbetet med ide´ och koncept startar.
  4. Vi återkommer till dig med skiss/skisser tills vi kommer fram till ett val som vi går vidare med.
  5. Den utvalda skissen finslipas.
  6. Vi färdigställer originalfiler av logotypen för alla ändamål.

Som standard levereras följande vad gäller logotyp:

  • eps eller ai-filer för tryck i CMYK och/eller PMS (Detta är vectorfiler som är standard vid tryck. CMYK och PMS är olika färgrymder)
  • png-fil eller jpg-fil i hex och/eller RGB (Både jpg och png kan användas för web samt i Word, Powerpoint och liknande. Hex och RGB är olika färgrymder.)

Grafisk profil

Eventuellt kan processen fortsätta med utveckling av grafisk profil som innehåller typsnitt, färgpalett samt eventuellt kompletterande grafiska element. Då ingår även en "Brand guide" som fungerar som manual vid tillämpning av den grafiska profilen.

Design av diverse trycksaker och marknadsföringsmaterial kan då också utföras.

Har du redan logo och endast behöver visitkort och/eller annat kommunikationsmaterial kan vi naturligtvis också hjälpa dig med en egen design. Vi utgår inte från färdiga mallar utan formger utifrån företagets grafiska profil och dina behov.

Vill du ha en unik logotyp som som stärker ditt varumärke?

Logotyp-Varumärke 


Vad tycker kunderna om formfranska?

Perifrasen, logotyp

  Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse. Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

formfranska AB: Hemsidor, Grafisk formgivning

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Maila!

Innehar F-skatt.
Ledamot i Joomlaföreningen Sverige

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.