Skip to main content

Arbetsprocess för logotyp

Vi designar din logo med tillhörande grafisk profil (och visitkort om så önskas) i följande steg:

Underlag & research

 1. Du får gärna ge oss så mycket information om företagets verksamhet som möjligt (samt målgrupp och konkurrenter). Vi får då ett underlag för att komma fram till vad logotypen ska symbolisera, vilken image den ska ge etc. Som stöd får du gärna kika på frågorna i artikeln "Planera för ny logotyp".
 2. Vi gör research om din målgrupp, marknad, industri och konkurrenter samt analyserar informationen om ditt företag, organisation eller varumärke.
 3. Vi fastställer en lista med substantiv som beskriver eller kan förknippas med ditt företag/varumärke och som kan förmedlas av logotypen.

Idé och koncept

 1. Arbetet med idé och koncept startar.
 2. Vi arbetar med mood boards för att komma fram till rätt stil/känsla som logotypen ska förmedla.
 3. Skisser på idéer för enbart symbol/ikon tas fram. Utifrån förslag/koncept vi presenterar för dig kommer vi fram till ett val som vi går vidare med till nästa steg.
 4. Vi går vidare med utvald symbol från föregående steg och gör förslag med symbolen i kombination med text- och färgalternativ.
 5. Utvalt koncept finslipas och vi gör lock-ups enligt era behov (horisontell, vertikal, med och utan tagline etc).
 6. Vi färdigställer originalfiler av logotypen för alla ändamål och levererar till er.

Detaljer i processen kan modifieras beroende på budget och behov.

Som standard levereras följande vad gäller logotyp:

 • eps eller ai-filer för tryck i CMYK och/eller PMS (Detta är vectorfiler som är standard vid tryck. CMYK och PMS är olika färgrymder)
 • svg-fil för web
 • png-fil eller jpg-fil i RGB (Både jpg och png kan användas för web samt i Word, Powerpoint och liknande.)

Grafisk profil

Eventuellt kan processen fortsätta med utveckling av grafisk profil som innehåller typsnitt, färgpalett samt eventuellt kompletterande grafiska element. Då ingår även en "Brand guide" som fungerar som manual vid tillämpning av den grafiska profilen.

Design av diverse trycksaker och marknadsföringsmaterial kan då också utföras.

Har du redan logo och endast behöver visitkort och/eller annat kommunikationsmaterial kan vi naturligtvis också hjälpa dig med en egen design. Vi utgår inte från färdiga mallar utan formger utifrån företagets grafiska profil och dina behov.

Vill du ha en unik logotyp som som stärker ditt varumärke?

Logotyp-Varumärke 


Vad tycker kunderna?

 • HumanGuide logo

   Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

  Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

  Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

  Rolf Kenmo, Humankonsult AB
 • GrosTrade logo

    formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

  Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
 • Wise Woman logo

    Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

  Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
 • Irnell logotyp

    formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

  Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
 • Perifrasen logotyp

    Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

  Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

  Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
 • Guide i Psykologiska frågor, logotyp

    Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

  Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
 • Magic Wonders logotyp

    Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

  För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

  Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
 • Psykolog Erling Hansen, logotyp

    Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

  Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

  Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal