Arbetsprocess: webbplats

Så här går arbetet med er webbplats till.

Varje steg kan variera i omfattning beroende på om det gäller en enkel hemsida eller en mer komplex webbplats (speciellt steg 2 och 3). Om ni redan vet exakt vad ni behöver och det rör sig om en enkel hemsida kan det räcka med att ni fyller i och mailar vår Website-specifikation.

1 Kort initialt möte

Ett kort initialt möte på ca 15 min (via telefon, Zoom etc) för att se om det finns förutsättningar för ett bra samarbete är kostnadsfritt.

2 Planeringsmöte, förstudie

Ett eller flera möten på ca 60-90 minuter (via telefon, Zoom etc).

Tillsammans svarar vi på frågorna

  1. Vad är er budget för projektet
  2. Vad är webbplatsens syfte?
  3. Vilka mål finns för webbplatsen?
  4. Vilka målgrupper har webbplatsen ("Personas": egenskaper, karaktärsdrag, intressen, mål)?
  5. Vilka typer av innehåll ska webbplatsen ha ("Innehållsmodeller")?
  6. Hur ska innehållet administreras löpande (redaktörer, administratörer)?
  7. Hur möter vi de olika behoven (+ funktioner, tekniska förutsättningar)?

Ladda gärna ned vår docxWebsite-specifikation med frågor som fungerar som initialt underlag.

3 Koncept, detaljplan

När förstudien är klar arbetar vi fram ett koncept som beskriver i stora drag hur webbplatsen ska utformas. Konceptets syfte är att bekräfta att vi har förstått varandra samt är på rätt väg. När vi är överens fortsätter arbetet med att beskriva syften, flöden, struktur, funktionskrav och egenskaper i en detaljplan. Det är helt enkelt ett dokument som beskriver vilka krav webbplatsen ska uppfylla innan den är färdig. Dokumenten kan ni använda oavsett om ni väljer att gå vidare med oss eller annan part.

Arbete med förstudie, behovsanalys och planering debiteras (950 kr/h exkl moms). Summan dras sen av i offerten vid fortsatt samarbete.

4 Offert

Med koncept och detaljplan har vi ett bra underlag för att kunna ge offert på arbetet med att färdigställa er webbplats. När offert är godkänd av er kan vi gå vidare till nästa steg.


5 Content

Arbetet med webbplatsen kan påbörjas då ni tillhandahållit text- och bildmaterial. Beroende på vad vi kommit överens om vid planeringen kan vår copywriter börja samarbeta med er för att skriva manus. Detsamma gäller för bildmaterial om ni valt att få hjälp med framtagning av bilder och/eller fotografering.

Lästips: Planering av webbplatsens innehåll

6 Design - utveckling

Under arbetets gång ligger webbplatsen på vår server och ni får en länk där ni kan följa arbetet och ge feedback.

7 Lansering

När arbetet är klart och godkänt av er installerar vi webbplatsen under er domän hos ert webbhotell. Vi rekommenderar Oderland.

8 Utbildning

Vid behov utbildar vi er personal så att de kan sköta administration av webbplatsen.

9 Support & underhåll

Om ni valt att använda vårt Supporkort får ni hjälp med support och administration vid behov, samt löpande underhåll av er webbplats till ett rabatterat pris.

Tveka inte att kontakta oss med frågor 😊

Hemsidor 


Vad tycker kunderna om formfranska?

Magic Wonders, logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.
För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

  Kundportal

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.