Skip to main content

Arbetsprocess: webbplats

Så här går arbetet med er webbplats till.

Varje steg kan variera i omfattning beroende på om det gäller en enkel hemsida eller en mer komplex webbplats (speciellt steg 2 och 3). Börja gärna med att fylla i "Förfrågan Webbdesign" så får vi ett underlag för fortsatt diskussion:

Förfrågan Webbdesign Boka en konsultaion

1 Kort initialt möte

Ett kort initialt möte på ca 30 min (via telefon, Zoom etc) för att se om det finns förutsättningar för ett bra samarbete är kostnadsfritt.

2 Planeringsmöte, förstudie

Ett eller flera möten på ca 60-90 minuter (via telefon, Zoom etc).

Tillsammans svarar vi på frågorna

 1. Vad är er budget för projektet
 2. Vad är webbplatsens syfte?
 3. Vilka mål finns för webbplatsen?
 4. Vilka målgrupper har webbplatsen ("Personas": egenskaper, karaktärsdrag, intressen, mål)?
 5. Vilka typer av innehåll ska webbplatsen ha ("Innehållsmodeller")?
 6. Hur ska innehållet administreras löpande (redaktörer, administratörer)?
 7. Hur möter vi de olika behoven (+ funktioner, tekniska förutsättningar)?

Fyll gärna i "Förfrågan Webbdesign" som fungerar som initialt underlag:

Förfrågan Webbdesign

3 Koncept, detaljplan

När förstudien är klar arbetar vi fram ett koncept som beskriver i stora drag hur webbplatsen ska utformas. Konceptets syfte är att bekräfta att vi har förstått varandra samt är på rätt väg. När vi är överens fortsätter arbetet med att beskriva syften, flöden, struktur, funktionskrav och egenskaper i en detaljplan. Det är helt enkelt ett dokument som beskriver vilka krav webbplatsen ska uppfylla innan den är färdig. Dokumenten kan ni använda oavsett om ni väljer att gå vidare med oss eller annan part.

Arbete med förstudie, behovsanalys och planering debiteras (1 100 kr/h exkl moms). Summan dras sen av i offerten vid fortsatt samarbete.

4 Offert

Med koncept och detaljplan har vi ett bra underlag för att kunna ge offert på arbetet med att färdigställa er webbplats. När offert är godkänd av er kan vi gå vidare till nästa steg.


5 Content

Arbetet med webbplatsen kan påbörjas då ni tillhandahållit text- och bildmaterial. Beroende på vad vi kommit överens om vid planeringen kan vår copywriter börja samarbeta med er för att skriva manus. Detsamma gäller för bildmaterial om ni valt att få hjälp med framtagning av bilder och/eller fotografering.

Lästips: Planering av webbplatsens innehåll

6 Design - utveckling

Under arbetets gång ligger webbplatsen på vår server och ni får en länk där ni kan följa arbetet och ge feedback.

7 Lansering

När arbetet är klart och godkänt av er installerar vi webbplatsen under er domän hos ert webbhotell. Vi rekommenderar Oderland.

8 Utbildning

Vid behov utbildar vi er personal så att de kan sköta administration av webbplatsen.

9 Support & underhåll

Om ni valt att använda vårt Supporkort får ni hjälp med support och administration vid behov, samt löpande underhåll av er webbplats till ett rabatterat pris.

Detaljer i processen kan modifieras beroende på budget och behov.

Tveka inte att kontakta oss med frågor 😊

Hemsidor 


Vad tycker kunderna?

 • HumanGuide logo

   Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

  Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

  Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

  Rolf Kenmo, Humankonsult AB
 • GrosTrade logo

    formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

  Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
 • Wise Woman logo

    Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

  Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
 • Irnell logotyp

    formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

  Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
 • Perifrasen logotyp

    Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

  Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

  Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
 • Guide i Psykologiska frågor, logotyp

    Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

  Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
 • Magic Wonders logotyp

    Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

  För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

  Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
 • Psykolog Erling Hansen, logotyp

    Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

  Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

  Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal