Arbets­process: grafisk design

Så här går arbetet med grafisk design till i stora drag. Flera moment kan variera i omfattning beroende på vilken typ av projekt det gäller.

Förhoppningsvis kan den här översikten hjälpa dig med planeringen av ditt projekt och effektivisera arbetet. Tveka inte att att ställa frågor om du saknar någon information här.

1 Kort initialt möte

Ett kort initialt möte på ca 15 min (via telefon, Zoom etc) kan vara bra för att se om det finns förutsättningar för ett bra samarbete (kostnadsfritt).

Om ni redan vet exakt vad ni behöver och inte har behov av initialt möte - gå till steg 2.

2 Berätta om projektet

Fyll i Förfrågan Grafisk design så att vi kan göra en uppskattning av pris och tidplan.

Förfrågan Grafisk design

Vid behov kan vi sen boka in en eller flera workshops för att klargöra eller bolla idéer.

3 Material

Om ni själva står för material som (text och bilder) är det bra att samla ihop och organisera i en logisk folderstruktur och göra en zip. Be oss om en länk för uppladdning om det blir för mycket att maila.

Om manus är färdigställt och korrigerat spar vi tid. Glöm inte att också bifoga tydliga instruktioner gällande bilder etc.

Tänk på att bildfiler behöver vara högupplösta och att logotyper och liknande behöver vara i vectorformat (.ai, .eps). Fråga gärna om du är osäker.

Om uppdraget inkluderar att vi tar fram manus och/eller bildmaterial behöver vi bara instruktioner, önskemål och annan relevant information från er.

4 Idé & koncept

När vi har komplett material och instruktioner kan vi börja med idé och koncept.

Vi utarbetar förslag (skisser i PDF-format) som ni får ge feeback på.

5 Design

Slutgiltig design och originalfiler skapas utifrån av er godkänd skiss.

För att vi ska kunna ta fram originalfiler utifrån specifika önskemål är det enklast om vi har kontaktuppgifter till tryckeri eller publikation etc (alltså till den som ska använda originalfilerna). Då kan vi kommunicera direkt och undvika missförstånd.

6 Leverans

Tryckoriginal skapas enligt tryckeriets önskemål och levereras till er eller direkt till tryckeri (efter ert godkännande).

Originalfiler för digitala media skapas för ändamålet (enligt specifikation).


Vad tycker kunderna om formfranska?

Magic Wonders, logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.
För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

  Kundportal

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.