Skip to main content

Arbets­process: grafisk design

Så här går arbetet med grafisk design till i stora drag. Flera moment kan variera i omfattning beroende på vilken typ av projekt det gäller.

Förhoppningsvis kan den här översikten hjälpa dig med planeringen av ditt projekt och effektivisera arbetet. Tveka inte att att ställa frågor om du saknar någon information här.

1 Kort initialt möte

Ett kort initialt möte på ca 30 min (via telefon eller Zoom) kan vara bra för att se om det finns förutsättningar för ett bra samarbete (kostnadsfritt).

Boka en konsultaion

Om ni redan vet exakt vad ni behöver och inte har behov av initialt möte - gå till steg 2.

2 Berätta om projektet

Fyll i Förfrågan Grafisk design så att vi kan göra en uppskattning av pris och tidplan.

Förfrågan Grafisk design

Vid behov kan vi sen boka in en eller flera workshops för att klargöra eller bolla idéer.

3 Material

Om ni själva står för material som (text och bilder) är det bra att samla ihop och organisera i en logisk folderstruktur och göra en zip. Be oss om en länk för uppladdning om det blir för mycket att maila.

Om manus är färdigställt och korrigerat spar vi tid. Glöm inte att också bifoga tydliga instruktioner gällande bilder etc.

Tänk på att bildfiler behöver vara högupplösta och att logotyper och liknande behöver vara i vectorformat (.ai, .eps). Fråga gärna om du är osäker.

Om uppdraget inkluderar att vi tar fram manus och/eller bildmaterial behöver vi bara instruktioner, önskemål och annan relevant information från er.

4 Idé & koncept

När vi har komplett material och instruktioner kan vi börja med idé och koncept.

Vi utarbetar förslag (skisser i PDF-format) som ni får ge feeback på.

5 Design

Slutgiltig design och originalfiler skapas utifrån av er godkänd skiss.

För att vi ska kunna ta fram originalfiler utifrån specifika önskemål är det enklast om vi har kontaktuppgifter till tryckeri eller publikation etc (alltså till den som ska använda originalfilerna). Då kan vi kommunicera direkt och undvika missförstånd.

6 Leverans

Tryckoriginal skapas enligt tryckeriets önskemål och levereras till er eller direkt till tryckeri (efter ert godkännande).

Originalfiler för digitala media skapas för ändamålet (enligt specifikation).


Vad tycker kunderna?

 • HumanGuide logo

   Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

  Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

  Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

  Rolf Kenmo, Humankonsult AB
 • GrosTrade logo

    formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

  Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
 • Wise Woman logo

    Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

  Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
 • Irnell logotyp

    formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

  Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
 • Perifrasen logotyp

    Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

  Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

  Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
 • Guide i Psykologiska frågor, logotyp

    Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

  Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
 • Magic Wonders logotyp

    Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

  För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

  Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
 • Psykolog Erling Hansen, logotyp

    Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

  Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

  Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal