Skip to main content

Villkor

Priser

Alla priser är angivna exklusive moms.

Offererat pris gäller under förutsättning att all relevant information/material för uppdraget tillhandahållits av er innan vårt arbete påbörjas. Information, instruktioner och material behöver vara välorganiserat, korrekt och komplett.

Om projektet skulle ta en riktning som gör att arbetstiden väsentligt kan komma att överstiga den vi beräknat (offererat pris) tillkommer löpande debitering för överskjutande del. Vi meddelar i så fall så att ni kan ta ställning till hur ni vill gå vidare.

Ordinarie timtaxa är 1 100 kr exkl moms (tid avrundas till närmaste hel timme).

Minimidebitering per uppdrag/faktura är 2 200 kr exkl moms (2 h).

Leveranstid

Eventuellt uppskattad leveranstid förutsätter

 • att vi mottagit erforderligt och korrekt material från er, tex bild- och/eller textmaterial.
 • att ni tillhandahållit korrekt information som krävs för att utföra uppdraget
 • snabb feedback från er på korrigeringar/ändringar under arbetets gång

Leveranssätt

 • Webbplats

  Installation på server enligt ert önskemål (under förutsättning att tekniska krav för CMS och extensions uppfylls). Vi rekommenderar Oderland

 • Logotyp

  Originalfiler i format för web och trycksaker (.ai, .svg, .png eller .jpg)

 • Trycksaker

  Tryckoriginal levereras enligt tryckeriets önskemål (och/eller PDF för utskrift till er om ni önskar)

 • Digitala media

  Originalfiler för digitala media levereras till er digitalt i format enligt överenskommelse (ert önskemål eller specifikationer för aktuell plattform)

 • Indesign­mallar

  Malldokumentet har filändelse .indt och som komplement levereras även .indd och .idml som är bakåtkompatibelt för äldre versioner av Indesign.

Betalnings­villkor

Faktura 20 dagar netto (såvida inget annat avtalats).

För "förstagångskunder” gäller 50% förskott.

För privatpersoner samt företag under bildande utan organisationsnummer tillämpas 100% förskottsbetalning.

Övrigt

Som standard ingår 1 h administrativ tid för planering och kommunikation kring projektet utan extra kostnad (såvida inget annat specificerats). Tid som eventuellt tillkommer debiteras löpande med ordinarie timtaxa. Möten kan hållas per telefon, via Zoom eller motsvarande (online).

Tydlig kommunikation är det bästa sättet att effektivisera arbetet (minimera arbetstid) och undvika missförstånd. Det är viktigt att du som kund är beredd på att besvara eventuella frågor som rör projektet (tydligt och inom rimlig tid).

Ansvar för att tillhandahålla korrekt information och material för projektet ligger hos kund. För en effektiv arbetsprocess bör detta (om möjligt) ske innan arbetet påbörjas.

Arbete som eventuellt tillkommer utöver vad som är beräknat i offerten debiteras löpande med ordinarie timtaxa.

Eventuell restid debiteras med halv ordinarie timtaxa.

Korrekturläsning är kundens ansvar såvida inget annat avtalats. Godkännande av skiss innebär alltså godkännande av allt innehåll.

I det fall vi inte skulle få respons från er inom loppet av 2 veckor under pågående arbete anser vi projektet inaktivt och fakturerar för utfört arbete (timdebitering). Skulle ni sen eventuellt vilja fortsätta projektet vid senare tillfälle kan vi ge ett nytt prisförslag/offert.

Om projektet skulle avbrytas: Den part som av någon anledning beslutar sig för att inte fullfölja projektet och därmed avbryta samarbetet ska skriftligen (via email) meddela detta så fort som möjligt till berörd motpart. Endast arbete som redan utförts före tidpunkten för detta meddelande debiteras då enligt ordinarie timtaxa. Användningsrätt övergår från formfranska till kund enbart för färdigställda originalfiler.

Support som ej är relaterat till pågående projekt: Vi svarar gärna på frågor, ger råd och guidar er via mail/telefon. Om ärendet tar högst 5-10 minuter bjuder vi på det men om det är mer tidskrävande behöver vi debitera arbetstiden (vårt Supportkort kan även användas för detta ändamål).

Websupport: En förutsättning för att vi ska kunna logga in och ge support eller administrera er webbplats är att vi har ett aktivt super user account i backend (raderas det så har vi ingen åtkomst). Vi sköter löpande uppdateringar av programvara om ni har valt att använda vårt ”Supportkort”. Annars ansvarar ni själva för att hålla er programvara uppdaterad. I Supportkortet ingår också licenskostnad för flera extensions utan extra kostnad (som ni annars behöver bekosta själva).

Ansvarsbegränsning: Eventuella intrångsfrågor gällande copyright och varumärke samt avstämningar med övriga aktörer är kundens ansvar. formfranska gör sitt yttersta för att undvika att dylika situationer ska uppstå men kan inte ansvara för detta då det kräver prövning i varje enskilt fall.

Användningsrätten för tryckoriginal, artwork, logotyp och eventuella tillhörande symboler och illustrationer övergår från formfranska AB till kund när betalning för uppdraget mottagits. Logotypen, illustrationerna får inte överlåtas/upplåtas/säljas av till tredje part. Önskar kunden köpa loss arbetsfiler finns möjlighet att förhandla om det.

Under arbetsprocessen vid grafisk formgivning levereras skisser som är copyrightskyddade och ägs av formfranska AB. Dessa skisser får inte användas, spridas eller återskapas.

formfranska AB förbehåller sig rätten att exponera formgivningsarbeten i referens- och portfoliosyfte.

Det är kundens eget ansvar att eventuellt skydda sitt nya varumärke. Vänd er då till PRV.

GDPR: I samband med att formfranska utför uppdrag åt kund kommer relevant kontaktinformation att sparas samt även kommunikation och fakta som rör uppdraget. Skulle kund önska att informationen tas bort går det bra att höra av sig och be om det via mail. Dock måste informationen sparas minst 7 år enligt 7 kap. Bokföringslagen.

Utöver specifikationer här tillämpas ”Allmänna leveransvillkor för grafiska prestationer”, (ALG).


Vad tycker kunderna?

HumanGuide logo

 Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

Rolf Kenmo, Humankonsult AB
GrosTrade logo

  formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
Wise Woman logo

  Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
Irnell logotyp

  formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
Perifrasen logotyp

  Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
Guide i Psykologiska frågor, logotyp

  Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
Magic Wonders logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
Psykolog Erling Hansen, logotyp

  Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal