• Home
  • Frågor & svar

Frågor & Svar

Vi hoppas att du hittar svaret på din fråga här. Hör gärna av dig om du saknar svar på just din fråga.

Allmänt

Hur vet jag om ni kan hjälpa mig med mitt projekt?

Ett sätt för båda parter att se om det finns goda förutsättningar för ett bra samarbete kan vara ett kortare möte via telefon eller online. Ett sånt initialt möte är kostnadsfritt.

Maila oss för att sätta upp en mötestid eller boka direkt själv via länken på kontaktsidan.

Kontakt

Hur lämnar jag material (bildfiler, textfiler)?

Om det är fråga om enstaka bildfiler och textfiler går det bra att maila.

För mer omfattande material är det bra att lägga det i en logisk folderstruktur och därefter göra ett ziparkiv.

Tänk på att lägga med en instruktion för bilderna (tex: abc.jpg ska vara på sid 4 i foldern). Alternativt kan instruktioner för bilder infogas direkt i manus. Använd då gärna någon typ av konsekvent markering, tex [...] så att man lätt kan urskilja instruktion från själva manustexten.

Om ditt ziparkiv väger för mycket för att maila - hör av dig så att vi kan ge dig en länk för uppladdning.

Kontakt

Grafisk Design

Hur mycket kostar grafisk design?

För att vi ska kunna ge dig ett prisförslag behöver vi veta hur omfattande arbetet är. Många faktorer har betydelse oavsett om det gäller design av trycksaker eller digitalt material.

På den här sidan har vi gjort en kalkylator där du själv direkt kan få en uppskattning på pris för design av trycksaker.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor eller få en mer exakt uppfattning och prisförslag. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om grafisk design som kan underlätta.

Kontakt

Hur kommer vi igång med grafisk design för mitt projet?

Oavsett om det gäller trycksaker eller digital grafik så behöver vi veta förutsättningar och önskemål. Syfte, målgrupp och budskap behöver vara specificerade och vi behöver ha manus och bildmaterial.

Kanske har din egen marknadsavdelning redan tagit fram allt detta och i så fall behöver vi bara information och material. I annat fall kan vi hjälpa dig. Starta bara med att berätta vad du vill göra och vilka förutsättningar som finns så går vi vidare därifrån.

Läs gärna artikeln Trycksaker – att tänka på

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om grafisk design som kan underlätta.

Kontakt

Web & Hemsidor

Hur mycket kostar en hemsida?

En enklare hemsida kan kosta mellan 10 000 och 25 000 kr men egentligen går det inte att ge något generellt svar eftersom det beror på hur omfattande och komplex webbplatsen behöver vara.

Tänk också på att det tillkommer löpande kostnader för webbhotell samt underhåll och uppdateringar (beroende på hur mycket du kan/vill sköta själv).

På den här sidan har vi gjort en kalkylator där du själv direkt kan få en uppskattning på pris för hemsida.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor eller få en mer exakt uppfattning och prisförslag. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om webbdesign som kan underlätta.

Kontakt

Hur kommer vi igång med min hemsida?

Innan design av webbplatsen kan sätta igång behöver vi göra en plan. Webbplatsen ska ju ha ett syfte, uppfylla mål och vara utformad med användarna (din målgrupp) i centrum.

Beroende på budget och hur komplex lösningen behöver vara kan vi behöva kommunicera via mail och eventuellt också via workshops där vi arbetar fram en plan tillsammans.

Läs gärna artiklarna Arbetsprocess: webbplats och Planering av webbplatsens innehåll.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om webbdesign som kan underlätta..

Kontakt

Vilket webbhotell ska jag välja till min hemsida?

Vi rekommenderar Oderland Webbhotell.

Läs mer om val av webbhotell i artikeln Webbhotell till din hemsida.

Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med beställningen hos Oderland.

Kontakt

Logotyp & Varumärke

Hur mycket kostar design av logotyp och visuell identitet?

Pris för enbart logotyp startar på 10 000 kr.

För det mesta behöver man en hel grafisk profil eller visuell identitet till sin verksamhet och då är det nästan bättre att bestämma vilken budget man har möjlighet att investera och begränsa projektet efter den istället.

Omfattningen på ett projekt för design av visuell identitet kan variera enormt och innefattar både research, analys och framtagning av koncept.

I artikeln Vad kostar en logotyp kan du läsa mer i detalj.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor eller få en mer exakt uppfattning och prisförslag. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om logotyp och varumärkesidentitet som kan underlätta.

Kontakt

Hur kommer vi igång med logotyp och visuell identitet för mitt företag eller varumärke?

Vi behöver veta så mycket som möjligt om ditt varumärke (företag, verksamhet) för att kunna göra ett bra arbete.

Läs gärna artiklarna Planera för ny logotyp och Arbetsprocess för logotyp

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om logotyp och varumärkesidentitet som kan underlätta.

Kontakt


Vad tycker kunderna om formfranska?

Psykolog Erling Hansen AB, logotyp

  Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt. Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

  Kundportal

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.