Skip to main content

Frågor & Svar

Vi hoppas att du hittar svaret på din fråga här. Hör gärna av dig om du saknar svar på just din fråga.

Allmänt

Hur vet jag om ni kan hjälpa mig med mitt projekt?

Ett sätt för båda parter att se om det finns goda förutsättningar för ett bra samarbete kan vara ett kortare möte via telefon eller online. Ett sånt initialt möte är kostnadsfritt.

Maila oss för att sätta upp en mötestid eller boka direkt själv via länken på kontaktsidan.

Kontakt

Hur lämnar jag material (bildfiler, textfiler)?

Om det är fråga om enstaka bildfiler och textfiler går det bra att maila.

För mer omfattande material är det bra att lägga det i en logisk folderstruktur och därefter göra ett ziparkiv.

Tänk på att lägga med en instruktion för bilderna (tex: abc.jpg ska vara på sid 4 i foldern). Alternativt kan instruktioner för bilder infogas direkt i manus. Använd då gärna någon typ av konsekvent markering, tex [...] så att man lätt kan urskilja instruktion från själva manustexten.

Om ditt ziparkiv väger för mycket för att maila - hör av dig så att vi kan ge dig en länk för uppladdning.

Kontakt

Web & Hemsidor

Hur mycket kostar en hemsida?

En enklare hemsida kan kosta från ca 18 000 kr men egentligen går det inte att ge något generellt svar eftersom det beror på hur omfattande och komplex webbplatsen behöver vara. Vi pratar alltså inte om någon färdig paketlösning här utan om en hemsida som är utformad för att uppfylla just dina behov.

Tänk också på att det tillkommer löpande kostnader för webbhotell samt underhåll och uppdateringar (beroende på hur mycket du kan/vill sköta själv).

På den här sidan har vi gjort prisexempel så att du direkt kan få en uppfattning om priser.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor eller få ett mer exakt prisförslag för just dina behov. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om webbdesign som kan underlätta.

Kontakt

Hur kommer vi igång med min hemsida?

Innan design av webbplatsen kan sätta igång behöver vi göra en plan. Webbplatsen ska ju ha ett syfte, uppfylla mål och vara utformad med användarna (din målgrupp) i centrum.

Beroende på budget och hur komplex lösningen behöver vara kan vi behöva kommunicera via mail och eventuellt också via workshops där vi arbetar fram en plan tillsammans.

Läs gärna artiklarna Arbetsprocess: webbplats och Planering av webbplatsens innehåll.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om webbdesign som kan underlätta..

Kontakt

Vilket webbhotell ska jag välja till min hemsida?

Vi rekommenderar Oderland Webbhotell.

Läs mer om val av webbhotell i artikeln Webbhotell till din hemsida.

Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med beställningen hos Oderland.

Kontakt

Grafisk Design

Hur mycket kostar grafisk design?

För att vi ska kunna ge dig ett prisförslag behöver vi veta hur omfattande arbetet är. Många faktorer har betydelse oavsett om det gäller design av trycksaker eller digitalt material.

På den här sidan har vi gjort en kalkylator där du själv direkt kan få en uppskattning på pris för design av trycksaker.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor eller få en mer exakt uppfattning och prisförslag. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om grafisk design som kan underlätta.

Kontakt

Hur kommer vi igång med grafisk design för mitt projet?

Oavsett om det gäller trycksaker eller digital grafik så behöver vi veta förutsättningar och önskemål. Syfte, målgrupp och budskap behöver vara specificerade och vi behöver ha manus och bildmaterial.

Kanske har din egen marknadsavdelning redan tagit fram allt detta och i så fall behöver vi bara information och material. I annat fall kan vi hjälpa dig. Starta bara med att berätta vad du vill göra och vilka förutsättningar som finns så går vi vidare därifrån.

Läs gärna artikeln Trycksaker – att tänka på

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om grafisk design som kan underlätta.

Kontakt

Logotyp & Varumärke

Hur mycket kostar design av logotyp och visuell identitet?

Pris för enbart logotyp startar på 11 000 kr.

För det mesta behöver man en hel grafisk profil eller visuell identitet till sin verksamhet och då är det nästan bättre att bestämma vilken budget man har möjlighet att investera och begränsa projektet efter den istället.

Omfattningen på ett projekt för design av visuell identitet kan variera enormt och innefattar både research, analys och framtagning av koncept.

I artikeln Vad kostar en logotyp kan du läsa mer i detalj.

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor eller få en mer exakt uppfattning och prisförslag. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om logotyp och varumärkesidentitet som kan underlätta.

Kontakt

Hur kommer vi igång med logotyp och visuell identitet för mitt företag eller varumärke?

Vi behöver veta så mycket som möjligt om ditt varumärke (företag, verksamhet) för att kunna göra ett bra arbete.

Läs gärna artiklarna Planera för ny logotyp och Arbetsprocess för logotyp

Kontakta oss gärna om du vill bolla frågor. På kontaktsidan finns även länk till formulär för förfrågan om logotyp och varumärkesidentitet som kan underlätta.

Kontakt


Vad tycker kunderna?

 • HumanGuide logo

   Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

  Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

  Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

  Rolf Kenmo, Humankonsult AB
 • GrosTrade logo

    formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

  Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
 • Wise Woman logo

    Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

  Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
 • Irnell logotyp

    formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

  Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
 • Perifrasen logotyp

    Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

  Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

  Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
 • Guide i Psykologiska frågor, logotyp

    Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

  Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
 • Magic Wonders logotyp

    Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

  För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

  Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
 • Psykolog Erling Hansen, logotyp

    Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

  Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

  Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal