Hemsidor med Joomla! - 5 skäl

Joomla! grundades 2005. Sedan dess har det utvecklats med stormsteg. Det är ett Content Management System (publiceringsverktyg) för hemsidor som används i alltifrån enkla bloggar till komplexa forum och portaler med diverse extrafunktioner.

Här följer 5 skäl till varför Joomla! är det bästa valet av publiceringsverktyg för de flesta hemsidor.

1. Flexibla utvecklingsmöjligheter som standard

Joomla! är gratis att ladda ned och Open Source (öppen källkod). Detta ger utvecklare runt om i världen möjlighet att studera koden och systemet och bidra med sina kunskaper. Joomla! som grundverktyg är redan i sig själv ett komplett CMS och kan börja användas direkt efter installation i befintligt skick. Även utan extensions (tillägg) är Joomla! skalbart och kan fylla många behov för hemsidor. Att Joomla! är Open Source innebär också att du är fri och obunden. Många andra leverantörer av hemsidor använder "egna CMS" vilket gör dig beroende av deras tjänster för din hemsida. Med Joomla! däremot är du fri och oberoende.

2. Enormt utbud av extensions (tillägg)

Trots att Joomla! duger bra även utan extra tillägg finns en stor mängd sådana och nya utvecklas hela tiden. För att ge möjlighet att integrera de senaste trenderna inom webb design finns ett stort antal extensions (tillägg) tillgängliga. Det finns både gratis och komersiella tillägg för de flesta funktioner.

3. Sökmotorvänligt System

Det är möjligt att aktivera sökmotorvänliga URLs i Joomla! direkt via inställningar i administrationspanelen. Titel-taggar, meta-beskrivning, nyckelord, semantik, html-strukturerad navigering, att ha sitemap etc. Allt som maximerar resultaten för hemsidor i sökmotorerna möjliggörs av Joomla!

4. Stor Community och Stadigt Support Team

Det finns tusentals användare och utvecklare av Joomla! online som som gärna hjälper till om någon stöter på problem eller har nybörjarfrågor. Många användare delar mer än gärna med sig av sina tips till nya administratörer. Den bästa platsen att utgå ifrån om man behöver hjälp är www.joomla.org men det finns även massor med bloggar och andra webmaster communities. Googlar man på det man behöver hjälp med får man helt enkelt oftast flera träffar. Skulle man inte hinna med att administrera sin hemsida själv finns mängder med Joomla-konsulter att välja på.

5. Användarvänlig Administrationspanel

Joomla! är ett publiceringsverktyg som är enkelt att lära sig även om man inte är van vid att administrera hemsidor. Inga programmeringskunskaper behövs och det enda man behöver är en webbläsare och Internetuppkoppling.

 

  • Skapad

Vad tycker kunderna om formfranska?

Guide i Psykologiska frågor, logotyp

  Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

formfranska AB: Hemsidor, Grafisk formgivning

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Maila!

Innehar F-skatt.
Ledamot i Joomlaföreningen Sverige

Copyright © 2007 - 2019 . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.