Mässa

Gör intryck på mässan

Mässor erbjuder många möjligheter till ökad varumärkeskännedom, nätverkande med potentiella kunder och försäljning. Även om allt fler affärer görs på nätet ger mässor utställare och besökare möjlighet att hitta och utveckla nya affärsrelationer och upptäcka nya produkter.

Mässan ger också ett unikt tillfälle för potentiella kunder att ställa frågor och få svar direkt. I bästa fall kan de även få en demo av produkten eller tjänsten.

Att ställa ut på mässa kräver noggrann planering som bör påbörjas minst 3 månader i förväg.

Tips för en lyckad mässa

1. Planera en bra monter

Planera en monter som väcker uppmärksamhet, förmedlar ert budskap och där besökarna tydligt känner igen er visuella identitet. Prioritera bilder framför textmassor. På en mässa som är full av distraktioner har du bara några sekunder att fånga besökarens uppmärksamhet. Starta arbetet med grafik till din monter i god tid för bästa resultat.

2. Material i handen

Förbered tryckt marknadsförings­material så att besökarna får med sig något de kan läsa när de kommit hem. Glöm inte att inkludera CTA (Call to action) i materialet. Exempel på material att ge dina besökare kan vara broschyrer, flyers, produktblad etc. Glöm inte visitkort! Starta arbetet med design och innehåll för trycksakerna i god tid för bästa resultat.

3. Skapa hype

Inför mässan: Informera via webbplats och sociala media om mässan där ni ska ställa ut. Skapa så mycket hype det bara går.

4. Mässerbjudande

Förbered ett mässerbjudande: Ha ett specialerbjudande som är unikt för era besökare på mässan.

5. Lotteri eller tävling

Arrangera en utlottning av en produkt eller tjänst. Alternativ kan man anordna en tävling där vinnaren får en produkt eller tjänst.

6. Besökarlista

Hör efter om ni kan få en lista på besökare från mässarrangören. Om ni i förväg vet vilka potentiella kunder som kommer är det lättare att förbereda en lyckad pitch.

7. Teamet på mässan

Ta med ditt bästa team och förbered dem väl för uppgiften. Var beredd på frågor. Alla som arbetar i din monter kommer att få frågor om specifika saker. Detta innebär att varje medlem av mässteamet bör vara expert på din produkt och ditt företag. För att se till att ditt team är redo, skapa en lista över förväntade frågor och spela rollspel före mässan.

8. Demo

Förbered för att kunna demonstrera produkter och tjänster på bästa sätt. Engagera dina besökare genom att låta dom prova själva om möjligt.

9. Lounge

Inkludera en plats i er monter där man kan sitta ned och bjud gärna på något att äta och dricka. Att sitta ned och diskutera är ett utmärkt sätt att få en relation till potentiella kunder.

10. Samla information

Notera uppgifter för leads du träffar på mässan. Ta reda på vilka system och appar du kan använda för att enkelt skanna besökarens badge för att förenkla.

11. Uppföljning

Följ upp. Ditt viktigaste mål är att skapa långsiktiga affärsrelationer. Ta kontakt med de du träffat. Referera till dina anteckningar för att skapa personliga meddelanden som är skräddarsydda för varje lead. Gör detta inom några dagar efter mässan så att du inte förlorar momentum.

12. Sociala media

Diskutera och engagera vidare på Sociala media efter mässan. Många mässor har en officiell hashtag. Glöm inte att använda den.

Några bilder från uppdrag...

SITS AF logo

SITS AF logo

Uppdragsgivare: SITS International (Safe Implementation of Treatments in Stroke).

SITS Rollups

SITS Rollups

Uppdragsgivare: SITS International (Safe Implementation of Treatments in Stroke).

SITS AF folder

SITS AF folder

Uppdragsgivare: SITS International (Safe Implementation of Treatments in Stroke).

Hjälp med grafik & marknadsföringsmaterial för mässan

Vi hjälper er gärna med visuell design för både monter och marknadsföringsmaterial. Givetvis kan vi även hjälpa till med copy vid behov. Det är bra att vara ute i så god tid som möjligt så att vi hinner bolla idéer och skisser för bästa möjliga resultat.

Kontakta oss gärna och boka ett förutsättningslöst möte för att diskutera eller berätta om ert projekt via mail eller formulär om ni föredrar det.

Booth mockup psd created by freepik - www.freepik.com


Vad tycker kunderna om formfranska?

Guide i Psykologiska frågor, logotyp

  Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

  Kundportal

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.