Skip to main content
Din webbplats är som en swissknife för din marknadsföring

Företagets webbplats - ditt viktigaste verktyg

Företagets webbplats kan vara det viktigaste verktyget för marknadsföring och andra viktiga funktioner i din verksamhet.

Men att bara slänga ihop en hemsida räcker inte särskilt långt. Vad du behöver är en strategisk webbplats, en webbplats som är utformad med tydliga mål i åtanke och byggd för att uppnå dem med rätt struktur, funktioner och design.

Så vad exakt kan en strategisk webbplats göra för ditt företag? Här är bara några av de viktigaste fördelarna:

Öka trovärdighet och varumärkes­kännedom

 • En professionell, väldesignad webbplats gör att ditt företag direkt ger ett mer legitimt och pålitligt intryck.
 • Den fungerar också som ett centralt nav för ditt varumärke och ger dig en plattform där du kan visa upp dina värderingar, din verksamhet och vad som gör dig unik.
 • Sociala Media är ett bra komplement men kan aldrig ersätta företagets webbplats som är den plattform du själv har kontroll över.

Generera leads och försäljning

 • Din webbplats kan vara ett kraftfullt verktyg för att generera leads.
 • Genom att inkludera tydliga uppmaningar till handling (Call To Action), informativt innehåll och lättanvända kontaktformulär kan du konvertera besökare till potentiella kunder.
 • Du kan även skapa en e-handelsbutik för att driva direktförsäljning.

Kundservice 24/7

 • Din webbplats kan fungera som en virtuell förlängning av ditt företag, tillgänglig för kunder när som helst på dygnet.
 • Du kan erbjuda funktioner som vanliga frågor (FAQ), nedladdningsbara resurser för att svara på grundläggande frågor och/eller ärendehantering för att ge bästa möjliga support.
 • Det här gör inte bara dina kunder nöjda men effektiviserar även din verksamhet.

Bygg relationer med din målgrupp

 • Din webbplats kan vara en plattform för löpande kommunikation med din målgrupp.
 • Genom att regelbundet publicera blogginlägg, artiklar och videos kan du etablera dig som en ledande auktoritet i din bransch, vårda leads och bygga starkare kundrelationer.

Webbplatsen är ditt digitala skyltfönster...

Dina potentiella kunder kan stöta på ditt varumärke via trycksaker, på sociala media eller via en Googlesökning etc, och om de är intresserade kommer de att söka sig till företagets hemsida för att få veta mer. Oavsett vilka andra kanaler du använder för din marknadsföring så är din webbplats knutpunkten och den plattform du har kontroll över. Det är alltså väldigt viktigt att företagets webbplats ger rätt intryck och är i linje med varumärkets identitet (on brand). Och din webbplats kan göra så mycket mer...

...och ditt viktigaste verktyg

Några exempel på funktioner för företagets webbplats:

 • Öka trovärdighet och varumärkeskännedom
 • Bygga nya relationer med din målgrupp
 • Förstärka relationer med befintliga kunder
 • Lead generation
 • Försäljning
 • Ärendehantering
 • Utbilda potentiella kunder om produkter/tjänster
 • Ge svar på vanliga frågor (FAQ)
 • Sätta förväntningar hos potentiella kunder (för att undvika missförstånd/besvikelse)
 • Samla in data

Investera i ditt företags framtid

En strategisk webbplats handlar om mer än att bara se bra ut. Det är ett målinriktat verktyg som kan hjälpa dig att uppnå dina specifika affärsmål.

Genom att investera i en välplanerad webbplats investerar du i ditt företags framtid.

4 enkla steg för att komma igång

1

Initial konsultation

Du får berätta och ställa frågor. Vi vill också förstå din verksam­het, dina behov och dina mål för bästa möjliga resultat.

2

Plan och koncept

Vi funderar och kommunicerar tillsammans för att nå fram till en tydlig plan och ett koncept att utgå ifrån.

3

Skapa

Vi utformar och genomför den önskade visionen. Tillsammans finslipar vi ditt projekt och gör det klart för lansering.

4

Repetera

Vi ser partnerskapet med våra kunder som en iterativ process - en process som ständigt kan förbättras och förfinas. Ett lång­siktigt samarbete som ger dig framgång!


Vad tycker kunderna?

HumanGuide logo

 Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

Rolf Kenmo, Humankonsult AB
GrosTrade logo

  formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
Wise Woman logo

  Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
Irnell logotyp

  formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
Perifrasen logotyp

  Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
Guide i Psykologiska frågor, logotyp

  Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
Magic Wonders logotyp

  Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
Psykolog Erling Hansen, logotyp

  Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal