Skip to main content

Fördelar med Joomla! CMS för hemsidor

CMS betyder Content Management System = Publiceringsverktyg.

Kontrollpanel, Joomla!Några av fördelarna med att använda Joomla! för hemsidor är att det har öppen källkod och att grundinstallationen inte innebär några licenskostnader. Joomla! har en stor användarbas och det är ett kraftfullt verktyg som man som slutanvändare kan uppdatera själv utan programmeringskunskaper eller dyr och krånglig programvara. Det enda som behövs är internetuppkoppling och en vanlig webbläsare.

Joomla! är ett av världens mest använda publiceringsverktyg (CMS). I Europa är Joomla! det näst mest använda publiceringsverktyget för hemsidor (kommer 2:a efter bloggverktyget Wordpress).

Kontrollpanel, ny artikelAdministrera hemsidan själv

 • Många olika redaktörer kan administrera materialet på hemsidan.
 • Det går snabbt och effektivt att uppdatera innehållet på webbplatsen.
 • Endast webbläsare och internetuppkoppling behövs för administration/uppdatering av innehåll.
 • Ingen specialistkunskap inom HTML krävs.
 • Varje redaktör kan välja sitt eget språk i Joomla!’s interface för administration.

Gratis och fri

Licensen för grundinstallationen av Joomla! är kostnadsfri enligt GNU General Public License, http://www.gnu.org/licenses/licenses.html#GPL.

Flexibel och öppen lösning för hemsidor

Joomla! är baserat på öppen källkod (Open Source). Detta innebär för er att vilka utvecklare som helst kan se, modifiera och använda koden. Alltså kan helt skräddarsydda lösningar göras med Joomla! som grund.

Med Joomla får ni en plattform att växa i!

Joomla! är flexibelt, skalbart och integrerbart med andra system. Till Joomla! finns det över 9 000 extensions som kan ge ytterligare funktionalitet. Det finns idag flera hundratusen utvecklare runt om i världen som utvecklar extrafunktioner för Joomla!. Några få exempel på extensions är: Bildgalleri, Slideshow, Forum, Nyhetsbrev, Webbformulär, Kalender, Webshop med mera... Givetvis kan Joomla! även användas för intranät.

Inga bindande avtal eller abonnemang

Med Joomla! som publiceringssystem för hemsidan blir man leverantörsoberoende. Det finns ett stort antal utvecklare som arbetar med Joomla! och ännu fler som arbetar med PHP och MySQL som är byggstenarna i Joomla! Skulle man inte vara nöjd med vår service, kompetens etc behöver man alltså inte byta ut publiceringsverktyget. Det finns många utvecklare som kan ta över uppdraget och/eller vidareutveckla det.

Stabil grund för hemsidor

Joomla! är väl testad. Joomla! har en stor användarbas med fler än 30 miljoner nedladdningar runt omkring i världen med en stor aktiv community kring lösningen. Miljoner använder Joomla! varje dag för att publicera information på hemsidor.

Joomla! är säkert och stabilt. Det kommer regelbundet uppdateringar som ger ökad säkerhet, funktionalitet och stöd för nya tekniker.

Joomla! har funnits i många år och har en en långsiktig plan för hur systemet ska vidareutvecklas så att den hela tiden stödjer nya webbläsare och ny funktionalitet.
Se gärna www.joomla.org

Hemsidor 

 • Skapad

Vad tycker kunderna?

 • HumanGuide logo

   Anna på formfranska valde jag bland tre slut­kandidater för webbuppdrag i november 2022. Jag kräver att alla långsiktiga partners gör mitt personlighets­test för att få ett bra besluts­underlag. Anna hade ett bra resultat på personlighetstest för sin typ av verksamhet. Dessutom har hon tekniska kunskaper samt kunskaper i visuell design vilket var avgörande för mitt val.

  Anna är ambitiös, flexibel, metodisk och proffsig. Hon är mån om att förklara så jag begriper (= haft utbildnings­timmar). Dessutom har hon det lilla extra, som betyder så mycket t ex en känsla för när det är ett kritiskt läge, som kräver att hon prioriterar rätt.

  Jag har redan fått positiv feedback på min nya webbplats. Det är tydligt att rätt utformning av företagets hemsida, både visuellt och funktionellt, har stor betydelse. Det framgångsrika samarbetet med Anna och hennes formfranska fortsätter. 

  Rolf Kenmo, Humankonsult AB
 • GrosTrade logo

    formfranska has created the brand identity for our company GrosTrade along with marketing materials and website. The quality work that formfranska has provided is excellent and has given us a really distinctive look and feel. We’ve been pleased on so many levels, and they are a really important partner.

  Ibrahima Traore, GrosTrade.com Ltd
 • Wise Woman logo

    Anna har gjort logga och grafisk profil till mitt projekt Wise Woman. Hon har varit så professionell att ha att göra med. Tydlig och rak i sin kommunikation och ändå flexibel och tillmötesgående. Jag kan verkligen rekommendera henne! 

  Jessica Odén Strand, AB Nykon-Nyberg Konsult
 • Irnell logotyp

    formfranska har utformat både min logotyp och min hemsida. Jag kan varmt rekommendera formfranska. Proffsigt, med kvalité och med träffsäkerhet för kundens behov och önskningar. 

  Sofia Irnell, Irnell psykologmottagning & konsult
 • Perifrasen logotyp

    Vi behövde hjälp med att göra om hemsidan och få en så enkel hantering av denna som möjligt. Fördelen med att vara kund hos formfranska är enkelheten och tydligheten. Jag uppskattar att Anna finns som support och bistår med hjälp då mina kunskaper inte räcker till. Tydligheten och enkelheten gör att hemsidan är lätt att läsa och därmed också leder till uppskattad förståelse.

  Jag kan helt fullt ut rekommendera formfranska då jag vet att man som kund kommer att bemötas med kunskap och professionalism samt ett trevligt bemötande.  

  Hans Peterson, Förskolan Perifrasen, Husby
 • Guide i Psykologiska frågor, logotyp

    Sedan många år anlitar jag formfranska som skapat min logotyp och hemsida. Formfranska sköter min företagssida på Facebook samt månatlig bloggpublicering, bevakning och uppgradering av programvaran på min hemsida. formfranska föreslår även förbättringar på eget initiativ. Betalning sker bekvämt och till rabatterat pris via supportkort. Mina förbehållslösa rekommendationer!  

  Maj-Britt Lindahl, Guide i Psykologiska frågor, Uppsala
 • Magic Wonders logotyp

    Jag hittade formfranska när jag behövde hjälp att göra en logga till mitt nya företag. Jag blev jättenöjd med både loggan och vårt samarbete, så efter det har jag även anlitat formfranska för annonser, säljblad och nu senast med min nya hemsida. Anna på formfranska gör alltid ett snyggt jobb och jag uppskattar verkligen hur bra samarbetet flyter på. Trots att jag inte alltid är så bra på att förklara vad jag vill ha eller kan de tekniska termerna lyckas Anna förstå vad jag menar och leverera det resultat jag behöver och vill ha.

  För mig som småföretagare är det mycket viktigt att kunna lita på dem jag anlitar och formfranska gör alltid jobbet snabbt, prisvärt och med bra kvalité. 

  Vanja Persson, Magic Wonders, Hässelby
 • Psykolog Erling Hansen, logotyp

    Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt.

  Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

  Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

  Support

  Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

  Supporkort!

  Kontakt

  formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
  +46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

  Innehar F-skatt.

    Kundportal