• Home
  • Blog
  • Animera din marknadsföring
Animera din marknadsföring

Animera din marknadsföring

Rörlig grafik (Motion graphics) är numera en viktig del av kommunikationen på internet och i sociala medier.

Design har aldrig bara handlat om estetik. Animerad grafik är nyckeln till en engagerande upplevelse för din målgrupp och ger möjlighet till visuell storytelling. Rörlig grafik är en del av en mänsklig designstrategi som fokuserar på användaren.

Rörlig visuell design förvandlar innehållet till en tillfredsställande upplevelse genom att göra det mer engagerande och relaterbart. Att integrera rörelse i ikoner, illustrationer, text eller logotyper (för att nämna några) skapar smidigare navigering, ökar användarens engagemang och ger återkoppling.

Vad kan motion graphics tillföra ditt innehåll?

Fångar uppmärksamhet: Den mänskliga hjärnan kan bearbeta visuella data 60 000 gånger snabbare än textdata. Om den visuella informationen dessutom rör på sig blir det ännu effektivare.

Förenklar komplexa begrepp: Siffror och termer behöver inte längre vara tråkiga! Motion design kondenserar informationen och hjälper till att presentera komplex information för användaren på ett mer lättförståeligt sätt.

Bygger en unik varumärkesidentitet: Användaren vill ha en engagerande och uppslukande upplevelse, något som är lite svårare att uppnå med statisk design. Rörlig design kan stärka användarens fantasi om hur något fungerar och hur man kan ha nytta av det.

Gör det enkelt att dela: Människor delar rörligt material 1200% mer än text och statiska bilder tillsammans. Facebook-videos har i sin tur cirka 8 miljarder visningar varje dag.

Väcker känslor: Känslomässiga kopplingar stärker användarens förtroende för ett varumärke och bidrar till att skapa försäljning och fler affärer över tid. Rörelse i design är ett kraftfullt verktyg för att skapa en känslomässig kontakt med användarna.

Ranka högre i Google-sökningar: Det är 53 gånger mer sannolikt att en webbplats visas på Googles första sida om den innehåller rörelse.

Animera ditt innehåll

  • med en rörlig version av företagets logotyp

  • i material för onboarding

  • för att illustrera fördelar eller funktioner

  • i annonser och inlägg på sociala media

  • på din webbplats (content marketing)

  • i email

  • i presentationer

  • i inbjudningar till event

Motion design

Hur skulle du vilja animera ditt innehåll?

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp eller vill ställa frågor.


Vad tycker kunderna om formfranska?

Psykolog Erling Hansen AB, logotyp

  Anna och Formfranska har varit en ovärdelig hjälp för mig att ta fram både logotyp och hemsida som uttrycker mitt företags identitet på ett sätt jag är mycket nöjd med. Mina idéer från början var bitvis oklara, och där har Anna varit en aktiv samarbetspartner som givit mig vägledning som hjälpt mig som kund att utveckla mina idéer till en slutprodukt som verkligen funkar – innehållsmässigt, tekniskt och grafiskt. Kontakten med Anna är alltid bekymmersfri och sympatisk. Jag ger Anna och Formfranska mina allra varmaste rekommendationer! 

Erling Hansen, Psykolog Erling Hansen AB

Support

Här får du hjälp med din Joomla webbplats eller andra mindre uppdrag till rabatterat pris! Supportkort är det mest prisvärda alternativet om du behöver hjälp 5 h eller mer per år.

Supporkort!

Kontakt

formfranska AB, Århusgatan 235, 164 45 Kista
+46 708 168855   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Boka telefon/video-möte

Innehar F-skatt.

  Kundportal

Copyright © 2007 - . All rights reserved unless otherwise stated.

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our Privacy policy.